Panie Sebastianie,
jeżeli odnosi się Pan do wylistowanych przeze mnie wad państwa systemu/domu maklerskiego, to prosiłbym odnieść się do nich merytorycznie a nie wybiórczo i erystycznie. A propo Pańskiej odpowiedzi:
Ad2/8 Proszę odnosić się do postawionych zarzutów a nie sugerować rzeczy, któych nie napisałem. A więc - napisałem, że jesteście jedynym DM (a przynajmniej jedynym, jaki znam), który nie raczy zadzwonić do klienta ani nawet wysłać maila w sytuacji kiedy na jednym z subkont powstaje deficyt - niezależnie od stanu środków na pozostałych subkontach. Owszem informujecie poprzez wizjer tyle, że ze względu na wady państwa systemu transakcyjnego informacje w wizjerze nie pokrywają się z informacjami wyświetlanymi w polu "konto zwykłe". Przy okazji - wizjer nie zawsze "wyskakuje" po logowaniu na rachunek. Poza tym wysyłanie poprzez wizjer informacji o braku środków na koncie o godzinie 2:16 w nocy jest absurdem i pomyłką. Tak jak pomyłką jest podawanie dwóch różnych informacji dotyczących depozytu w dwóch różnych miejscach w systemie. Już nie wspominając o tym, że każdy inny DM w takiej sytuacji podejmuje kontakt telefoniczny.
Ad4. Nie wiem, jak mam do tego podejść. Tzn., że nie podajecie ceny zakupu bo...? I gdzie leży problem, żeby taką cenę jednak uzupełnić? Zresztą, jak sam Pan przyznaje, po prostu nie zawsze podawane są ceny po jakich kupiliśmy akcje i obligacje.
Ad5-7. Nie usuwacie problemów na bieżąco. Dla przykłądu do dzisiaj (bodajże już od roku) nie usunęłiście problemu dotyczącego dywidend od spółek zagranicznych. Nie usunęliście również problemu wyświetlania nieprawidłowych informacji o stanie gotówki na koncie.
Proszę mi wyjaśnić czym różni się wyjaśnienie złożone przez klienta w trakcie rejestrowanej rozmowy telefonicznej od wyjaśnienia wysłanego drogą pisemną. I dlaczego przez cały czas nie da się dołączyć zrzutów ekranu ilustrujących nieprawidłowe działanie systemu?
Ad13. Prosze wybaczyć ale to stwierdzenie jest po prostu kuriozalne. Jeżeli za zlecenie kupna/sprzedaży opcji płacę 9.90 w BOSiu i 9.00 w Aliorze, to w żaden sposób i w żadnym przypadku w BOSiu nie będę miał taniej. To samo tyczy się prowizji od transakcji na giełdach zagranicznych, która jest u was koszmarnie wysoka. Dla porównania wasza minimalna prowizja jest 18 (osiemnaście) razy wyższa niż oferowana przez wspomniane DeGiro! Bardzo chętnie posłucham w jaki sposób w BOSiu mogę zapłacić taniej niż w DeGiro.
Ad16. Panie Sebastianie obawiam się, że wprowadza Pan forumowiczów w błąd. Dla przykładu - akcje Gazpromu - dywidendę w Bosiu otrzymałem 21 sierpnia b.r. natomiast od tych samych akcji w KBC dywidendę otrzymałem 19 sierpnia. To są dwa dni różnicy!
Na sam koniec dodam, że na negatywną i uzasadnioną merytorycznie opinię pod państwa adresem odpisał Pan w mniej więcej 15 godzin. Proszę się skonsultować z kolegami z działu obsługi klienta i dowiedzieć jak długo obecnie czekam na potwierdzenie transferu aktywów do innego domu maklerskiego.