No to jak się posłowie wezmą teraz za ten temat na poważnie to wyjdzie z tego słabizna straszna...
Giełda bez tajemnic? To możliwe. Dzięki projektom edukacyjnym SII każdy inwestor giełdowy otrzymuje narzędzia niezbędne do rozpoczęcia inwestowania. Dostęp do analiz giełdowych sprawi, że inwestowanie na giełdzie będzie czystą przyjemnością, a szkolenia dla inwestorów i konferencje giełdowe zapewnią kontakt z praktykami inwestowania z całego świata.
Inwestycje giełdowe wiążą się z ryzykiem, ale jako członek SII nie musisz się go obawiać. Nasz dział interwencji dołoży starań aby każdy inwestor giełdowy miał wparcie merytoryczne i prawne. Uczestnicząc w walnych zgromadzeniach, spotkaniach z przedstawicielami KNF i GPW razem możemy sprawić, że giełda stanie się bardziej przyjazna inwestorom indywidualnym.
Inwestowanie na giełdzie to też dodatkowe wydatki. Członkostwo w SII pozwala je ograniczyć. Oferowany przez nas wachlarz zniżek na prowizje w domach maklerskich, szkolenia giełdowe oraz prasę finansową i książki ekonomiczne sprawi, że inwestycje giełdowe nie będą już tak kosztowne. Ciesząc się zyskami z inwestycji możesz wypocząć korzystając z karty MultiSport.
jest nas już:
16503
Czym jest SII?
Znaleziono 75 napisanych przez Kamil Kowalczyk (Wyszukiwanie ograniczone z 26-luty 20)
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 23 wrzesień 2014 - 12:11
w
Problemy inwestorów mniejszościowych
No to jak się posłowie wezmą teraz za ten temat na poważnie to wyjdzie z tego słabizna straszna...
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 17 wrzesień 2014 - 16:56
w
Hyde Park
oj ciężko będzie wiem cokolwiek wyciągnąć ale życzę powodzenia. może sii coś pomoże?
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 17 wrzesień 2014 - 16:54
w
Akcje
@Artald reprezentujesz firmę eko export?
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 26 sierpień 2014 - 12:58
w
Funkcjonowanie biur maklerskich
Niedawno pojawiła się BossaMobile, korzystał ktoś z Was już?
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 26 sierpień 2014 - 11:15
w
Akcje
Dołek został wybity na w okolicach marca/kwietnia przy 4,10 zł. Ostatnie 20 sesji, spowodowało spadek i krąży przy 4,88 – 4,67 zł. Szansa na odnowienie długich pozycji?
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 18 lipiec 2014 - 11:56
w
Hyde Park
Są brokerzy gdzie masz dźwignię na akcjach 25:1 więc podobna jak na kontraktach na naszej giełdzie (http://www.cityindex.../akcje-cfd.aspx). Dywidendy i prawa głosu nie masz ale jak mówisz podobnie jak przy krótkiej sprzedaży na giełdzie.
Jakoś nie widzi mi się, żebym to ja mając pozycję krótką musiał płacić komuś dywidendę. Nie znalazłem nigdzie w sieci potwierdzenia na to.
Szukałem w sieci trafiłem na wyjaśnienie pojęć krótka sprzedaż i pozycja krótka, które przez wiele osób jest używane wymiennie, a to nie do końca prawda/
Pojęcie krótka sprzedaż stosowane jest tylko w zakresie papierów wartościowych, natomiast pojęcie pozycji krótkiej jest pojęciem szerszym. Pojęcie pozycji krótkiej obejmuje zarówno papiery wartościowe oraz instrumenty finansowe nie będące papierami wartościowymi.
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 18 lipiec 2014 - 10:39
w
Akcje
Nigdy co Państwowe nie będzie rynkowe!
Spółka trzyma się jednak dobrze po wzrostach nie końcem maja nie było wyprzedaży więc ludzie liczą na dalsze wzrosty.
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 18 lipiec 2014 - 10:22
w
Hyde Park
Dostałeś odpowiedź, że jest taka możliwość. Dodatkowo masz możliwość (u brokerów forex) grać na instrumentach pochodnych opartych o notowania największych spółek z dźwignią i w obie strony.
Co do obowiązku odkupienia pod koniec dnia to jak byś chciał? Jest na zachodzie taka opcja otwierania pozycji na akcjach i trzymania bezterminowo? Co wtedy z dywidendą i prawem głosu na walnym?
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 18 lipiec 2014 - 10:17
w
Akcje
Nie wiem kto kupuje ten mega balon po 8 tysiączków....
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 9 lipiec 2014 - 15:32
w
Inne
No i jaki jest efekt z przekazania środków z 1% na wsparcie studentów?
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 8 lipiec 2014 - 14:35
w
Hyde Park
No to podatek już się zadomowił i wbił każdego w głowę i nawet już nikt z polityków nie mówi, że ma być tymczasowy...
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 8 lipiec 2014 - 14:34
w
Hyde Park
takie szkolenia to do spółek powinny byc skierowane nie inwestorów
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 8 lipiec 2014 - 14:31
w
Hyde Park
Można ją kupić ze zniżka dla członka SII w księgarni: http://www.maklerska...wania-p-58.html
ale widziałem też, że jest do ściągnięcia z chomika.
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 8 lipiec 2014 - 12:39
w
Akcje
O co chodzi? Ktoś coś wie? Wczoraj 22% w górę, dzisiaj w tym momencie ponad 24% na minus...
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 8 lipiec 2014 - 11:25
w
Aktualna koniunktura na rynku
Powinien powstać jakiś indeks/lista podmiotów, które piętnują i nagradzają spółki źle i dobrze się komunikujące na tym rynku. Zresztą też my jako inwestorzy powinniśmy siędomagać lepszej komunikacja bo jeśli jej nie potrzebujemy chociaż uważamy żę powinna być ale nie dajemy tego do zrozumienia to co się spółka będzie wysilać.
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 3 lipiec 2014 - 10:48
w
Bardzo ciekawy tekst na temat komunikacji na rynku Catalyst. Giełda powinna się wziąć i kreować jakieś standardy ;/
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 1 lipiec 2014 - 14:52
w
Projekty SII
Nie ma go już możliwości słuchać ze strony jak to było wcześniej?
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 1 lipiec 2014 - 14:23
w
to jest chyba jedno z głównych zadań postawione przed nowym prezesem gpw
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 30 czerwiec 2014 - 8:44
w
Akcje
Spółka powiązana z najwyższą władzą jak głoszą plotki w związku z tzw. aferą taśmową. Wychodzę więc z założenia, że duże pieniądze nie lubią szumu.
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 18 czerwiec 2014 - 14:46
w
Hyde Park
Co ma ta gra z inwestowaniem na pl giełdzie?
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 18 czerwiec 2014 - 12:11
w
Akcje
Energa dalej daje zarabiać co mnie bardzo cieszy
był ruch ponieważ w ipo wchodzi pełno ludzi co nie ma o tym pojęcia. W pierwszych dniach się załamali bo był spadek i codziennie pluli sobie w twarz. Dużo ludzi wchodząc w ipo liczy na szybki zysk, kilka % w skali mc, a tu była strata więc jak tylko wyrównała się cena pozbyli sie papierów.
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 16 czerwiec 2014 - 13:12
w
Hyde Park
Chorwacja ładnie grała ale raczej szans nie mają może max ćwierćfinał. Brazylia w pierwszym meczy zawiodła. Holandia pokazała klasę i na nich stawiam.
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 10 czerwiec 2014 - 13:40
w
Sprawy techniczne
Witam,
wiadomość/pytanie kieruję do Administratorów forum. Czy organizujecie na forum jakieś konkursy lub zamierzacie? Widzę, że forum zaczyna mocniej żyć więc może by coś fajnego zrobił? Co wy na to?
Może ktoś z forumowiczów ma jakiś pomysł na coś ciekawego?
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 10 czerwiec 2014 - 12:49
w
Hyde Park
@Administratorzy
Może na stronę SII powinniście to wrzucić? Straszna słabizna na razie: 190 tys wybrało OFE a zostało tylko 7 tygodni.
Na tej stronie jest link do oświadczenia/formularza
http://emerytura.gov...ie-czlonka-ofe/
Piszesz do swojego oddziału ZUSu.
Napisany przez
Kamil Kowalczyk
na 10 czerwiec 2014 - 12:47
w
Hyde Park
Moim zdanim to porażka, dublowanie niektórych tematów z TVN24. Dawny program był zdecydowanie lepszy jeżeli chodzi o giełdę i informacje.
Tak odróżniały się na pewno TVN24 i TVN Biznes. No cóż. Będzie można zapytać
bo będą na konferencji WallStreet. Widzę, że są partnerem medialnym.
Logotypów ich było pełno ale nie spotkałem nikogo od nich żeby pogadać ;(
Community Forum Software by IP.Board
Wydawca: Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych