IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Platforma, wybór platformy
Jarosław Król
post Dec 14 2007, 21:52
Post #1

Inwestor zaawansowany

Grupa: Moderator
Użytkownik nr: 8

Na jakich platformach Forex gracie? Polskich, zagranicznych?
Powymieniajmy się w tym wątku opiniami na temat platform, ich wad oraz zalet.

Zapraszam do dyskusji
Go to the top of the page

Ocena: 0
+Quote Post
Jarosław Kuźniew...
post Dec 21 2007, 1:23
Post #2

Inwestor zaawansowany

Grupa: Members
Użytkownik nr: 18

Witam :-)
Ja korzystam z polskich i zagranicznych. Wybór platformy zależy od predyspozycji gracza i jego potrzeb :-).
Pozdrawiam

+Quote Post
Jarosław Król
post Dec 21 2007, 18:51
Post #3

Inwestor zaawansowany

No wiadomo, ale opinia by była cenna wink.gif.
XTB, IDMSA, Saxo, NorthF ? wiadomo, ze każdy gra według swojej strategii, ale obsługę i jakość platformy da się ocenić cool.gif

+Quote Post
Jarosław Kuźniew...
post Dec 21 2007, 20:38
Post #4

Inwestor zaawansowany

Użytkownik nr: 18

Witam Panie Jarosławie (mój imienniku) :-)
Trudno jest doradzić komuś wybór platformy, kogo się nie zna (jako gracza). Obecnie każdy dostawca platformy dba o to, aby każdy jego uczestnik był z niej (platformy) zadowolony. Menu i tak każdy tworzy sobie według własnych upodobań. Dobra platforma musi gwarantować notowania online, serwis informacyjny, narzędzia techniczne (strategie, wskaźniki), walory, na które chce się grać, możliwość lewarowania pozycji, małe spready, szybkie realizacje przelewów. Pozostałe elementy są dla mnie mniej istotne. Teraz w zależności, czy chciałby Pan grać na indeksy, akcje, waluty, surowce, czy jeszcze inne bardziej złożone instrumenty, doradziłbym inną platformę. Ponadto jest istotne, czy dana platforma musi być polska, czy może być założona w dowolnym miejscu na świecie - a to jest bardzo istotne, choćby z uwagi na okres jej funkcjonowania podczas doby.
Pozdrawiam

+Quote Post
Mikołaj Kondej
post Feb 8 2008, 9:18
Post #5

Doświadczony inwestor, który niejeden krach już przeżył

Użytkownik nr: 14

Ja korzystałem z EFIXa, teraz przerzuciłem się do XTB. Plusem XTB jest, że korzysta z prawie niezmienionej wersji MetaTradera na który stworzono wiele wskaźników i strategii które mogą być pomocne w handlu.

+Quote Post
Robert Taborowsk...
post Jul 21 2008, 18:51
Post #6

Początkujący Inwestor
*

Użytkownik nr: 70

Witam,
Mam pytanie odnośnie platformy. Mam otwarty rachunek demo na XTB przymierzam się do otwarcia rachunku rzeczywistego ale na kilku forach znalazłem same złe oceny XTB i rachunku rzeczywistego, occzywiście każda z osób która się wypowiadała zachwalała demo ale rachnem rzeczywisty proponują otworzyć u innego brokera. Czy ktoś ma podobne doświadczenie.

+Quote Post
Mateusz Okulus
post Sep 15 2008, 16:33
Post #7

Początkujący Inwestor
*

Użytkownik nr: 32

Dla osoby poczatkujacej Oanda. Mozna z niej korzystac, ale tylko do pewnego momentu.

+Quote Post
Hubert Osiński
post Mar 24 2009, 11:02
Post #8

Początkujący Inwestor
*

Użytkownik nr: 321

Są również inne możliwości.
Można swoją gotówkę powierzyć w zarządzanie na rynku.
Mowa o podmiotach doświadczonych oraz narzędziach, które pozwalają wykonywać kilka transakcji w ciągu jednej sekundy!
przy zero kosztowej platformie (bez spreadu), stąd są możliwe do osiągnięcia (optymalnie) zyski w okolicach 10/15% (notowane są również wyższe stopy zwrotu).

Ocena: -2
+Quote Post
Jarosław Król
post Mar 25 2009, 13:10
Post #9

Inwestor zaawansowany

Jasne, ze można powierzyć swoje fundusze w zarządzanie, ale przecież nikt nimi nie będzie zarządzał charytatywnie. Czy mógłby Pan przybliżyć te narzędzia i doświadczone podmioty innym inwestorom?

+Quote Post
Mateusz Okulus
post Mar 31 2009, 22:18
Post #10

Początkujący Inwestor
*

CYTAT(Jarosław Król @ Mar 25 2009, 12:10) *
Czy mógłby Pan przybliżyć te narzędzia i doświadczone podmioty innym inwestorom?

Przy okazji rowniez napisac, kto dokonuje audytu tych "doswiadczonych podmiotow". Chyba dla wszystkich jest oczywiste, ze nie wylozy sie X pieniedzy bez potwierdzenia, ze te 10 czy 15% bylo osiagane w rzeczywistosci.

+Quote Post
Jakub Małecki
post Nov 12 2009, 13:28
Post #11

Początkujący Inwestor
*

Użytkownik nr: 465

Ja korzystam z platformy DealBook 360. Dla chętnych jest ona do ściągnięcia przy założeniu rachunku na www.coolforex.pl
A gwoli ścisłości-drodzy koledzy i koleżanki-zacznijmy rozróżniać platformę od brokera wink.gif
Tu cytat Nievinnego z forum forex.nawigator.biz:
,,1.1 Broker a platforma transakcyjna?
Broker jest instytucją, która przechowuje twój depozyt, jest drugą stroną Twoich transakcji lub jej szuka, "przez niego" możesz handlować walutami.
Platforma transakcyjna jest to oprogramowanie, dzięki któremu składamy zlecenia, przeprowadzamy analizę na wykresach i testujemy swoje strategie automatyczne (podkreślony tekst nie dotyczy brokerów ECN, co nie oznacza, że jest to u nich niemożliwe).
Podsumowując broker to nie to samo co platforma, bo to broker zapewnia oprogramowanie a nie odwrotnie''.
A więc stosujmy odpowiednie terminy proszę cool.gif

+Quote Post
Hubert Osiński
post Nov 20 2009, 14:49
Post #12

Początkujący Inwestor
*

Użytkownik nr: 321

CYTAT(Mateusz Okulus @ Sep 15 2008, 16:33) *
Dla osoby poczatkujacej Oanda. Mozna z niej korzystac, ale tylko do pewnego momentu.

Co to za moment??

+Quote Post
Mateusz Okulus
post Dec 6 2009, 17:27
Post #13

Początkujący Inwestor
*

CYTAT(Hubert Osiński @ Nov 20 2009, 13:49) *
Co to za moment??

Jest to moment w ktorym zaczynasz zarabiac i zwiekszaja sie rozmiary transakcji. wink.gif

Ale do nauki uwazam, ze to calkiem dobra firma.

+Quote Post
Radek Regdos
post Jan 29 2010, 11:59
Post #14

Początkujący Inwestor
*

Użytkownik nr: 517

Witam,
ja używam plus500 i jestem całkiem zadowolony, jest demo, ale to platforma raczej dla wyjadaczy smile.gif

+Quote Post
Marcin Duda
post Aug 9 2010, 12:57
Post #15

Początkujący Inwestor
*

Użytkownik nr: 614

CYTAT(Radek Regdos @ Jan 29 2010, 12:59) *
Witam,
ja używam plus500 i jestem całkiem zadowolony, jest demo, ale to platforma raczej dla wyjadaczy smile.gif

może trochę odświeżę temat, a przy okazji od razu zadam pytanie. Proszę powiedzieć jak spisuje się platforma plus500. Post napisany został stosunkowo dawno, więc sądzę, że autor ma trochę doświadczenie z platformą.

Pragnę jednak nadmienić, że Plus500 Ltd, Belize nie posiada zezwolenia Komisji Nadzoru Finansowego na prowadzenie działalności maklerskiej. Informacja taka jest dostępna na stronie KNF http://www.knf.gov.pl/o_nas/ostrzezenia_publiczne/index.html , więc osobiście bym do takiej firmy podchodził z dystansem. Sam używam platformy Meta Trader 4, natomiast mój broker to Admiral Markets. Zarówno do platformy jak i brokera nie mam żadnych zastrzeżeń. Platforma działa płynnie. Zlecenia realizowane są natychmiastowo. Z brokerem nie miałem żadnych problemów. Bardzo dobry kontakt z biurem obsługi klienta, bezproblemowa wypłata środków z rachunku.

Pozdrawiam
Marcin

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7th September 2010 - 14:41
Design by: IPB Download & eBusiness Discussions